De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (2024)

Klik hier voor een korte samenvatting

De 30 beste films tijdens Halloween

We hebben het hele internet afgestruind op zoek naar de beste films voor tijdens Halloween. Aan de hand van onze bevindingen hebben we deze top 30 beste Halloween-films samengesteld:

  1. Friday the 13th
  2. Halloween
  3. A Nightmare on Elm Street
  4. The Conjuring: The Devil Made Me Do It
  5. The Exorcist
  6. The Thing
  7. Bram Stoker’s Dracula
  8. Paranormal Activity
  9. The Blair Witch Project
  10. Saw
  11. The Evil Dead
  12. Ghostbusters
  13. Donnie Darko
  14. Scary Stories to Tell in the Dark
  15. Dawn of the Dead
  16. Scream
  17. It
  18. Get Out
  19. What We Do in the Shadows
  20. Carrie
  21. The Menu
  22. Child’s Play
  23. Hereditary
  24. The Sixth Sense
  25. The Invisible Man
  26. Us
  27. The Rocky Horror Picture Show
  28. The Witch
  29. The Babadook
  30. Shaun of the Dead

Niet al deze films zijn te streamen zonder VPN. Wij raden Surfshark aan als beste VPN voor streaming. Wil je meer weten over deze VPN-service?

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

Bezoek Surfshark

Hou je niet zo van enge films of wil je samen met kinderen Halloween vieren? Lees dan snel verder en ontdek ook de top 15 beste Halloween-films voor het hele gezin!

Het is Spooky Season. Een goede horrorfilm mag dan zeker niet ontbreken. We hebben speciaal voor jou het internet afgespeurd naar de beste films om te kijken tijdens Halloween. Zo hebben we de top 30 beste Halloween-films samengesteld. Ook voor de kids is er meer dan genoeg keuze met de top 15 beste Halloween-kinderfilms.

Meer Halloween-films streamen

In ons overzicht staan niet alleen films die te zien zijn vanuit Nederland. Zo kun je Scary Stories to Tell in the Dark alleen op de Amerikaanse Amazon Prime of de Britse BBC iPlayer kijken.

Er is echter een manier om alle films te kijken, waar ter wereld je ook bent. Het enige dat je hoeft te doen is je IP-adres veranderen. Dit is erg gemakkelijk met behulp van een VPN.

Onze aanrader hiervoor is Surfshark. Dit is een van de beste VPN’s van dit moment. De dienst laat je namelijk streamen met de hoogste snelheden, waardoor je geen last hebt van haperingen of lage beeldkwaliteit.

Als je nu een abonnement afsluit op Surfshark, profiteer je van een korting van 86%.

Stream Halloween-films met Surfshark

Stappenplan: streamen met een VPN

Een VPN gebruiken om wereldwijd films te kijken, is erg gemakkelijk. Als je deze stappen volgt, zit je al binnen enkele minuten klaar:

  1. Abonneer je op een goede VPN-provider. Als het op streaming aankomt, raden wij Surfshark aan.

    Surfshark

    Aanbieding

    Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

    Vanaf

    € 2.19

    9.0

    • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
    • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
    • Goedkoop en veel extra opties

    BezoekSurfshark

  2. Download en installeer de VPN-app op het apparaat waarop je de film wilt kijken.
  3. Log in en maak verbinding met een server in het land waar de film gestreamd wordt.
  4. Ga naar de streamingdienst waarop je de Halloween-film wilt kijken.
  5. Pak de popcorn erbij en geniet van de film!

Deze provider kun je een hele maand gratis gebruiken. Hiervoor maak je gebruik van de Surfshark geld-terug-garantie. Wil je eerst meer lezen over de VPN-aanbieder? Lees dan onze uitgebreide Surfshark-review.

Top 30 beste Halloween-films

Er zijn natuurlijk een hele hoop horrorfilms die ideaal zijn voor een avondje griezelen. We helpen je op weg door een lijst van de beste 30 Halloween-klassiekers op een rij te zetten. Zo kun je je zelfs tot aan kerst vermaken met de beste enge films.

1. Friday the 13th (2009)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (3)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Te huur bij Amazon Prime Video NL. Ook andere films uit de franchise kijk je via Amazon.
Cast:Jared Padalecki, Danielle Panabaker, Amanda Righetti, Derek Mears

Friday the 13th is natuurlijk een echte horrorklassieker. Het eerste deel kwam al in 1980 uit. Hierop zijn tien vervolgen gemaakt tussen 1981 en 2003. In 2009 verscheen er een remake met Jared Padalecki als Clay Miller. Hierin worden de eerste vier delen samengevat als één verhaal.

Twintig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film komt een groep jongeren bij Crystal Lake, omdat ze hebben gehoord dat er een wietplantage staat. Jason Voorhees vermoordt alle tieners, maar wanneer hij Whitney Miller aanvalt, springen wij zes weken vooruit in de tijd. De broer van Whitney, Clay, gaat naar het kamp om op zoek te gaan naar zijn vermiste zus.

2. Halloween (1978)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (4)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix VK, Amazon Prime Video VS
Cast:Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Nick Castle, P.J. Soles, Nancy Kyes

Ook Halloween is een grote filmreeks van 13 films. De eerste reeks van de Michael Myers-saga begon met Halloween in 1978. Deze eerste versie is nog altijd de beste. In 2007 werd er een remake gemaakt van de originele film. Deze remake kun je streamen via Netflix VK. In 2018 kwam er een nieuw vervolg. Dit vervolg is te zien via SkyShowtime.

De eerste film begint in 1963. De dan zesjarige Michael Myers pakt een koksmes en steekt zijn zus dood. Hij wordt daarna vijftien jaar opgenomen in een psychiatrische inrichting. Zijn psychiater vindt dat hij nooit vrij mag komen. Op 30 oktober 1978 weet Michael Myers echter te ontsnappen en gaat tijdens Halloween op een murder spree door zijn oude stad.

Om gebruik te maken van de Britse bibliotheek van Netflix of de Amerikaanse bibliotheek van Amazon Prime Video gebruik je Surfshark.

Stream Halloween met Surfshark

3. A Nightmare on Elm Street (2010)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (5)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix Canada, KPN tv, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Rooney Mara, Jacki Earle Haley, Kyle Gallner, Katie Cassidy, Thomas Dekker

A Nightmare on Elm Street is een horror-franchise die zeker niet mag ontbreken in een lijst met de beste Halloween-films. De eerste film verscheen op 9 november 1984 en is nog steeds een klassieker.

Dean Russell is ervan overtuigd dat hij vermoord zal worden door een man bedekt met brandwonden en scheermessen aan zijn handen, als hij in slaap valt. Na drie dagen wakker te blijven, valt hij toch in slaap. Zijn vriendin Chris ziet hem, met zijn ogen dicht, zijn eigen keel doorsnijden. Nu blijken andere tieners in het dorp dezelfde nachtmerries te hebben; zo ook Chris zelf.

Om de film te kijken via Netflix Canada maak je gebruik van een VPN, zoals Surfshark.

Stream A Nightmare on Elm Street met Surfshark

4. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (6)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice: Netflix VK, HBO Max NL, KPN tv, te huur bij Amazon Prime Video NL
Cast:Vera Farmiga, Patrick Wilson, Julian Hilliard, Sterling Jerins, Shannon Kook

The Conjuring Universe bestaat nu uit acht films. The Conjuring (2013) is hiervan uiteraard de eerste. In elke film gaan paranormaal-experts Ed en Lorraine Warren op onderzoek uit in een paranormale zaak. Alle delen zijn te huur via Amazon Prime Video.

The Devil Made Me Do It is de laatste uit de serie. In deze film worden Ed en Lorraine ingeschakeld bij een rechtszaak. Een moordverdachte heeft namelijk een erg opmerkelijk verweer. Hij beweert bezeten te zijn door de duivel. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Om de bibliotheek van Netflix VK te blokkeren kun je Surfshark gebruiken. Je hebt uiteraard ook een abonnement op Netflix zelf nodig.

5. The Exorcist (1973)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (7)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Amazon Prime NL, BBC iPlayer, KPN tv
Cast:Ellen Burstyn, Jason Miller, Linda Blair, Max von Sydow, Lee J. Cobb, Kitty Winn, Jack Macgowran

De The Exorcist-serie bestaat momenteel uit zes films, waarvan de eerste in 1973 verscheen. In oktober 2023 verscheen er – vijftig jaar na de eerste film – een nieuwe variant: Exorcist Believer. Een goed moment om ook de eerste film terug te kijken.

Een katholieke priester graaft een klein afgodsbeeldje op in Irak. Aan de andere kant van de wereld, in Georgetown, begint actrice Chris MacNeil vreemde dingen in haar huis te zien. Ook haar dochter, Regan, gedraagt zich apart. Ervan overtuigd dat haar dochter is bezeten door een demon, besluit ze een exorcist te laten komen.

De gratis stream van de BBC iPlayer kun je bekijken met een VPN. Kies een server in het VK en maak een gratis account aan bij de BBC.

Stream The Exorcist met Surfshark

6. The Thing (1982)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (8)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:KPN tv, SkyShowtime, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Kurt Russell, A. Wilford Brimley, T.K. Carter, David Clennon, Keith David, Richard Dysart, Peter Maloney

Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord door een Noor in een helikopter die een husky achtervolgt. Net voor de Noor wordt doodgeschoten, schiet deze de hond dood. ’s Nachts absorbeert de hond andere honden in de onderzoeksbasis; het blijkt een buitenaards wezen te zijn dat de lichamen van anderen overneemt. En hij is niet het enige buitenaardse wezen op aarde.

7. Bram Stoker’s Dracula (1992)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (9)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Apple TV, Viaplay Noorwegen en Zweden, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves, Richard E. Grant, Cary Elwes

Bijna iedereen kent het verhaal van Dracula wel. De jonge advocaat Jonathan Harker gaat naar het landhuis van Vlad Dracula. Hij wordt hier gevangengenomen door de vampier, terwijl deze afreist naar Londen op jacht naar Jonathans vriendin Mina. Het verhaal is vaker verfilmd, maar deze versie van regisseur Francis Ford Coppola blijft favoriet.

Om Viaplay te deblokkeren heb je een goede VPN nodig. Wij konden de dienst deblokkeren met NordVPN.

Stream Dracula met NordVPN

8. Paranormal Activity (2007)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (10)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix VK, SkyShowtime, te huur bij Amazon Prime Video NL
Cast:Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs, Amber Armstrong, Ashley Palmer

Paranormal Activity is een filmreeks van zeven films. De films staan garant voor kippenvel, met een duistere atmosfeer en bloedstollende climax! Wij raden de eerste film uit 2007 aan.

Hoor jij onverklaarbare geluiden? Liggen spullen niet waar ze lagen? Met beveiligingscamera’s zie je of het je hond of je kat is geweest… of is er toch meer aan de hand? Die vraag jaagt een jong koppel de stuipen op het lijf in deze film als ze er steeds meer en meer van overtuigd raken dat er iets bovennatuurlijks aanwezig is in hun huis.

Wil je film kijken via Netflix VK? Gebruik dan Surfshark om toegang te krijgen.

Stream Paranormal Activity met Surfshark

9. The Blair Witch Project (1999)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (11)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:KPN tv, Viaplay Noorwegen en Denemarken, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Heather Donahue, Michael C. Williams, Joshua Leonard

The Blair Witch Project is een fantastische griezelfilm en wordt gezien als de moeder van ‘found-footage’ horror. Je volgt een groepje vrienden op hun reis door een donker bos aan de hand van de beelden die zij zelf hebben gefilmd met hun 90’s camcorders. Zo lijkt het net alsof je er zelf bij bent, terwijl ze steeds dieper en dieper in het territorium van de Blair Witch verzeild raken.

Deze supernatural-horrorfilm uit 1999 is intussen ook uitgegroeid tot een franchise met twee vervolgfilms: Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000) en Blair Witch (2016).

Bij Viaplay is het vaak lastig om geoblokkades te omzeilen. Met NordVPN zou dit echter moeten lukken.

Stream The Blair Witch Project met NordVPN

10. Saw (2005)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (12)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix NL, Netflix VK, Amazon Prime NL, KPN tv, Tubi TV
Cast: Leigh Whannell, Cary Elwes, Danny Glover, Ken Leung, Dina Meyer, Tobin Bell

De horrorfranchise Saw bestaat uit tien films. De eerste Saw-film kan natuurlijk niet ontbreken in een horror-/Halloweenavondje. Saw X is in 2023 uitgekomen. Zolang die nog in de bioscopen draait, is het een goed moment om de eerste film uit 2005 opnieuw te kijken.

De eerste Saw-film begint wanneer twee mannen vastgebonden wakker worden op een smerige badkamervloer. Er ligt een lichaam van een derde man tussen hen in met een pistool en een taperecorder. Via de taperecorder krijgen de mannen te horen dat ze de nieuwste slachtoffers zijn van ‘Jigsaw’, een seriemoordenaar die zijn slachtoffers teistert met zieke spelletjes.

De gratis Amerikaanse streamingdienst Tubi TV kun je deblokkeren met Surfshark. Je hoeft enkel te verbinden met een server in de VS.

Stream Saw met Surfshark

11. The Evil Dead (2013)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (13)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:HBO Max, KPN tv, Netflix VK, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor Pucci, Jessica Lucas, Elizabeth Blackmore

Deze film is deel van een horrortrilogie: The Evil Dead (1981), Evil Dead II (1987) en Army of Darkness (1993). De eerste film werd gereboot in 2013.

Mia heeft al meerdere keren geprobeerd af te kicken van drugs. Voor een laatste poging reist ze af naar een afgelegen hut met haar broer en wat vrienden. Hier vinden ze een Necronomicon waaruit ze passages voorlezen. Zo roepen ze per ongeluk een demon op.

Een vervolg Evil Dead Rise, is verschenen in april 2023. Ook deze film is te zien via dezelfde streamingdiensten als The Evil Dead. Wil je streamen via Netflix VK? Gebruik dan een VPN.

Stream Evil Dead met Surfshark

12. Ghostbusters (2016)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (14)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix VK, HBO Max
Cast:Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones, Chris Hemsworth, Neil Casey

We kennen bijna allemaal het deuntje met de bekende tekst ‘Who you gonna call?‘. Ghostbusters is zeker een Halloween-klassieker die ook dit jaar het (re)watchen waard is. De originele film is in 2016 gereboot.

Natuurkundigen Abby Yates en Erin Gilbert schreven samen Ghosts from Our Past. Over de jaren is Erin het geloof in geesten verloren, maar Abby zet het onderzoek voort met een nieuwe collega Jillian Holtzmann. Wanneer de drie samen een kwaadaardige geest tegenkomen en Erin haar geloof terugkrijgt, zetten ze de groep ‘Conductors of the Metaphysical Examination‘ op.

De originele film uit 1984 kun je kijken via Amazon Prime Video NL of HBO Max NL. Om de remake te kijken via Netflix gebruik je een VPN, zoals Surfshark.

Stream Ghostbusters met Surfshark

13. Donnie Darko

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (15)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Amazon Prime Video NL, Tubi TV
Cast:Jake Gyllenhaal, Holmes Osborne, Maggie Gyllenhaal, Daveigh Chase, Mary McDonnel, James Duval

Donnie wordt geplaagd door hallucinaties van een man in een konijnenpak. Deze man geeft hem allerlei opdrachten om misdaden te plegen. Op een dag crasht er een vliegtuig in zijn slaapkamer, maar zijn hallucinatie heeft hem hiervoor gewaarschuwd, zodat hij op tijd weg was. Met het konijn ontdekt hij dan de geheimen van het universum.

Tubi TV is een gratis Amerikaanse streamingdienst. Met een VPN-server in de VS krijg je zonder problemen toegang tot deze gratis streams.

Stream Donnie Darko met Surfshark

14. Scary Stories to Tell in the Dark

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (16)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Amazon Prime Video VS, BBC iPlayer
Cast:Zoe Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Austin Zajur, Natalie Gazhorn, Austin Abrams, Kathleen Pollard

Deze film is geproduceerd door Guilermo del Toro en is gebaseerd op een boek van Alvin Schwartz. De film volgt een groep kinderen die een verhalenbundel van Sarah Bellows vinden. Bellows is de dochter van een belangrijke familie in het dorp en wordt ervan verdacht een heks te zijn. Er verschijnen plotseling nieuwe horrorverhalen in het boek, die ook in het echt gebeuren.

Deze film kun je in Nederland alleen kijken met een VPN. Met een Britse VPN-server krijg je toegang tot de gratis stream van de BBC.

Stream Scary Stories to Tell in the Dark met Surfshark

15. Dawn of the Dead (2004)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (17)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix VK, KPN tv, SkyShowtime, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber, Mekhi Phifer, Ty Burrell, Michael Kelly

Steeds meer doden over de hele wereld komen weer tot leven en zijn uit op mensenvlees. Journaliste Francine vlucht met haar vriend Stephen en de twee soldaten Peter en Roger naar een verlaten winkelcentrum. Een tijd lang kunnen ze de zombies buitenhouden, maar er komen steeds meer levende doden om zich tegen te verdedigen.

Wil je Dawn of the Dead kijken via Netflix? Gebruik dan Surfshark om de Britse bibliotheek te deblokkeren.

Stream Dawn of the Dead met Surfshark

16. Scream (1996)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (18)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:KPN tv, SkyShowtime, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Neve Campbell, David Arquette, Courteny Cox, Matthew Lillard, Rose McGowan, Skeet Ulrich, Drew Barrymore

De Scream-franchise is nog niet zo oud als Halloween, maar zeker niet minder een klassieker. De reeks bestaat uit zes films en er is een zevende vervolg aangekondigd. De eerste film van regisseur Wes Craven kwam uit 1996.

De eerste film begint met Casey die een telefoontje krijgt. Iemand wil een quiz doen over horrorfilms, maar er is een catch: als ze de vraag fout heeft, gaat haar vriendje dood. Casey en haar vriend zijn pas de eerste slachtoffers van deze gemaskerde seriemoordenaar ‘Ghostface’.

17. It (2017)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (19)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:HBO Max NL, Amazon Prime Video NL, KPN tv
Cast:Jaeden Lieberher, Bill Skarsgård, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs

De verfilming van het boek van Stephen King It volgt een groep kinderen die zichzelf de Losers Club noemen. Het stadje waar de kinderen wonen wordt geterroriseerd door een monster It, die de vorm aanneemt van de clown Pennywise. De kinderen zien het als hun missie om de monsterlijke clown te verslaan.

18. Get Out

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (20)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix VS, Amazon Prime NL
Cast:Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Stephen Root, Lakeith Stanfield

Fotograaf Chris Washington gaat voor het eerst op bezoek bij de familie van zijn vriendin. De familie spreekt op een vreemde manier over gekleurde mensen en hij denkt dan ook dat de mensen een probleem met hem hebben door zijn donkere huidskleur. Er blijkt echter iets veel sinisters aan de hand te zijn.

Wil je film kijken via Netflix? Zorg dan dat je verbonden bent met een Amerikaanse VPN-server. Met Surfshark is dat een piece of cake.

Stream Get Out met Surfshark

19. What We Do in the Shadows (serie)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (21)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus NL (4 seizoenen)
Cast:Kayvan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guilén, Mark Proksch

What We do in the Shadows is een franchise die niet alleen bestaat uit een film. Er zijn ook twee tv-series, een online serie en drie korte films. Er is bovendien een vervolgfilm aangekondigd genaamd We’re Wolves.

De serie uit 2019 is gebaseerd op de film van Taika Waititi. We volgen drie vampieren in Staten Island, New York, Nandor, Laszlo en Nadja. Zij willen dat de wereld wordt overheerst door vampieren, maar moeten zich aanpassen aan de gewoontes van de moderne mens.

20. Carrie (1976)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (22)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Amazon Prime Video NL, KPN TV
Cast:Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving, William Katt, John Travolta, Nancy Allen, Betty Buckley

Carrie wordt op school gepest. Wanneer ze in de doucheruimte na gym voor het eerst ongesteld wordt, maken alle kinderen haar belachelijk. De gymdocent geeft ze straf, waarna de kinderen wraak willen nemen op Carrie tijdens het schoolfeest. Dit loopt erg uit de hand.

Op Carrie is ook een vervolg gemaakt: The Rage: Carrie 2. De film heeft ook twee remakes. Op Pluto TV vind je de remake uit 2002. Pluto TV is een gratis Amerikaanse streamingdienst. Met een VPN krijg je er toegang toe.

Stream Carrie (2002) met Surfshark

21. The Menu (2023)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (23)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus NL, te huur bij Amazon Prime Video NL
Cast:Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult

Een jong stel reist naar een afgelegen eiland om te dineren bij een exclusief restaurant. De chef heeft echter niet alleen een royaal diner, maar ook enkele shockende verrassingen voorbereid. Zijn de gasten van chef-kok Julian Slowik wel klaar voor zijn magnum opus?

22. Child’s Play (1988)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (24)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice: Videoland
Cast:Catherine Hicks, Chris Saradon, Alex Vincent, Dinah Manoff, Tommy Swerdlow, Jack Colvin, Raymond Oliver

Andy wil heel graag een Good Guy-pop, maar zijn moeder kan deze niet betalen. Wanneer een dakloze de pop goedkoop aanbiedt, koopt ze deze voor haar zoon. De pop, die zichzelf Chucky noemt, blijkt echter bezeten door de seriemoordenaar Charles Lee Ray. Ook als pop pleegt Chucky gruwelijke moorden en hij probeert daarna het lichaam van Andy over te nemen.

Child’s Play, misschien beter bekend als Chucky is uitgegroeid tot een franchise met zeven feature films, twee korte films, een tv-serie, comics en videogames. Momenteel zijn er zelfs plannen voor een crossover met A Nightmare on Elm Street. In 2019 werd de eerste film gereboot. Deze reboot kun je kijken via Amazon Prime Video NL en Ziggo GO.

23. Hereditary (2018)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (25)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Videoland, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro, Ann Dowd, Mallory Bechtel

Ellen, de teruggetrokken grootmoeder van de familie Graham, komt te overlijden. Kort daarna komt ook de tiener Charlie om bij een auto-ongeluk. De moeder van het gezin, Annie, komt erachter dat dit misschien geen toeval is.

24. The Sixth Sense

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (26)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus VK, te huur via Amazon Prime VS
Cast:Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette, Olivia Williams, Bruce Norris, Donnie Wahlberg, Glen Fitzgerald

Een jongetje, Cole, ziet geesten, maar niemand gelooft dit. De hulp van kinderpsycholoog Dr. Malcolm Crowe wordt ingeschakeld om Cole te genezen van zijn hallucinaties. Crowe hoopt zichzelf beter te voelen door Cole te helpen nadat hij had gefaald in een soortgelijk geval in het verleden.

Wil je de film kijken via Disney Plus? Zorg dan dat je verbonden bent met een VPN-server in de VS. Surfshark is hiervoor ideaal.

Stream The Sixth Sense met Surfshark

25. The Invisible Man (2020)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (27)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Amazon Prime Video VS
Cast:Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Michael Dorman

Cecilia Kass zit gevangen in een relatie met een gewelddadige wetenschapper in het veld van optica. Op een avond drogeert ze hem met haar slaapmedicatie en ontsnapt. Twee weken later krijgt ze te horen dat haar ex zelfmoord heeft gepleegd. Wanneer er vreemde dingen om haar heen gebeuren, verdenkt ze haar ex van het uitvinden van onzichtbaarheid om wraak te nemen op haar.

De film staat op dit moment alleen op Amazon Prime Video VS. Gebruik een VPN om hier toegang toe te krijgen.

Stream The Invisible Man met Surfshark

26. Us (2019)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (28)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix VS, KPN tv, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Lupita Nyong’o, Winston Duke, Shahadi Wright Joseph, Evan Alex, Elisabeth Moss, Tim Heidecker

Een familie gaat naar een strandhuis om lekker op vakantie te gaan. Hier komen ze in aanraking met dubbelgangers, die hun leven willen overnemen. Dit is de tweede film van Jordan Peele, de regisseur van Get Out. Beide zijn even verontrustend.

Wil je de film streamen via Netflix? Gebruik dan een VPN-verbinding, bijvoorbeeld met Surfshark.

Stream Us met Surfshark

27. The Rocky Horror Picture Show

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (29)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus VK, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Tim Curry, Susan Saradon, Barry Bostwick, Richard O’Brien, Patricia Quinn, Peter Hinwood, Meat Loaf

Het jonge stel Brad en Janet krijgt autopech en ze vragen om hulp bij een kasteel in de buurt. Hier woont de ‘sweet transvestite from transsexual Transylvania‘ genaamd Dr. Frank-N-Furter met zijn bonte gezelschap. Hij staat op het punt zijn creatie, de perfecte man Rocky, leven in te blazen.

Om de film te kijken via Disney Plus heb je een VPN-verbinding met de Verenigde Staten nodig. Dat zet je eenvoudig op met Surfshark.

Stream The Rocky Horror Picture Show met Surfshark

28. The Witch

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (30)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Amazon Prime Video NL
Cast:Anya Taylor-oy, Ralph Ineson, Kate Dickie, Sarah Stephens, Ellie Grainger, Harvey Scrimshaw

The Witch is de eerste film van Robert Eggers, de regisseur van The Lighthouse en The Northman. In het Engeland van 1630 probeert een gelovig gezin zich staande te houden aan de rand van de wildernis. Als één van de vijf kinderen uit het gezin op mysterieuze wijze verdwijnt, keren de familieleden zich tegen elkaar.

29. The Babadook

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (31)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:BBC iPlayer, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Essie Davis, Noah Wiseman, Hayley McElhinney, Daniel Henshall, Tim Purcell, Barbara West, Ben Winspear

Een alleenstaande moeder worstelt met het overlijden van haar echtgenoot. Haar zoon heeft bovendien nachtmerries over een zwart schimmig monster, genaamd de Babadook, en raakt hierdoor geobsedeerd. Nadat de moeder door gebrek aan nachtrust haar baan verliest en dag en nacht met haar zoons obsessies dealt, begint ook zij gek te worden van de listen van de Babadook.

De BBC iPlayer is een gratis streamingdienst van de BBC. Met een VPN krijg je ook vanuit Nederland toegang ertoe.

Stream The Badadook met Surfshark

30. Shaun of the Dead

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (32)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix Australië, KPN tv, te huur via Amazon Prime Video VS
Cast:Simon Pegg, Nick Frost, Kate Ashfield, Lucy Davis, Dylan Moran, Martin Freeman, Penelope Wilton

Shaun leidt een eentonig bestaan: hij woont met zijn beste vriend Ed en verlaat eigenlijk alleen het huis om te werken of naar hun stamkroeg ‘The Winchester’ te gaan. Wanneer Shauns vriendin het uitmaakt, breekt er een epidemie uit waardoor mensen in zombies veranderen. In een poging zijn ex-vriendin terug te winnen, probeert Shaun haar, zichzelf, zijn familie en Ed in veiligheid te brengen.

Surfshark geeft je toegang tot Netflix Australië of Amazon Prime Video VS.

Stream Shaun of the Dead met Surfshark

15 beste Halloween-films voor het hele gezin

Misschien wil je Halloween vieren met je kinderen. Of je houdt niet zo van enge horrorfilms voor volwassenen. Wij snappen dat wel. Daarom hebben we ook een lijst samengesteld voor de 15 beste Halloween-films voor het hele gezin.

1. Hocus Pocus

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (33)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus NL, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy, Omri Katz, Thora Birch, Vinessa Shaw, Amanda Shepherd

Op 31 oktober 1693 brouwen drie heksen een drankje om alle kinderen in Salem te doden en zo zelf het eeuwige leven te krijgen. Ze worden ontdekt en verbrand, maar drie eeuwen later brengt een jongen, Max Dennison, hen per ongeluk terug. Samen met een pratende kat Binx – eigenlijk een jongen die door de heksen in een kat was veranderd – moet Max de heksen weer verjagen.

2. Coraline

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (34)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix Canada, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Dakota Fanning, Teri Hatcher, Jennifer Saunders, Dawn French, John Hodgeman, John Linnell, Robert Bailey Jr.

Coraline is een meisje dat zich erg verveelt. Tot ze op een dag een muur in haar huis ontdekt die leidt naar een andere wereld waar haar ouders heel anders zijn. Hoewel de andere wereld op het eerste opzicht veel spannender en leuker is dan haar eigen wereld, blijkt er iets mis. Weet Coraline zichzelf en haar ouders op tijd te redden?

Netflix Canada deblokkeer je met een betrouwbare en snelle VPN, zoals Surfshark.

Stream Coraline met Surfshark

3. The Addams Family (2019)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (35)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Amazon Prime Video VS
Cast:Oscar Isaac, Charlize Theron, Cloë Grace Moretz, Finn Wolfhard, Nick Kroll, Snoop Dogg, Bette Midler

The Addams Family-franchise bestaat uit verschillende films en series. De klassiekers zijn uiteraard de films uit de jaren negentig. In 2019 verscheen er een animatiefilm over de macabere familie.

Aan het begin van deze animatiefilm wordt de familie Addams door buurtbewoners weggejaagd uit haar woning. Gomez en Morticia besluiten naar New Jersey te verhuizen, omdat ‘niemand daar nog dood gevonden wil worden’. Niet iedereen is echter blij met de komst van de vreemde familie.

De animatieserie kijk je met een VPN via Amazon Prime Video VS. Kijk je liever de klassieke films? Dan kun je terecht bij Netflix NL, Pluto TV en Amazon Prime Video NL. Ook voor de gratis stream van Pluto TV heb je een Amerikaanse VPN-server nodig.

Stream The Addams Family met Surfshark

4. Toy Story of Terror

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (36)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus NL
Cast:Joan Cusack, Carl Weathers, Tim Allen, Tom Hanks, Stephen Tobolowsky, Timothy Dalton, Wallace Shawn

Bonnie gaat op vakantie bij haar oma en neemt haar speelgoed mee. Woody, Buzz Lightyear en de andere poppen kijken onderweg een horrorfilm. Plots krijgt de auto echter een klapband en moeten ze de nacht in een motel doorbrengen. Dan verdwijnt Mr. Potato Head en de rest van de groep gaat op onderzoek uit. Mr. Pricklepants is bang dat ze zelf in een horrorfilm zijn beland.

5. The Craft: Legacy

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (37)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Videoland, KPN TV, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Cailee Spaeny, Gideon Adlon, Lovie Simone, Zoey Luna, Nicholas Galitzine, Michelle Monaghan, David Duchovny

Drie jonge heksen, Frankie, Tabby en Lourdes, proberen de tijd stil te zetten. Ze missen echter een vierde lid in hun coven. Gelukkig verhuist Lilly met haar moeder naar deze stad en is de coven compleet. Samen toveren ze de pestkop van de school om naar een aardige jongen. Hier lijkt de nieuwe vriend van Lilly’s moeder echter niet zo blij mee te zijn.

6. Tim Burton’s Corpse Bride

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (38)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Viaplay NL, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson, Tracy Ullman, Paul Whitehouse, Joanna Lumley, Albert Finney

Victor is nerveus voor zijn huwelijk en oefent zijn geloften in het bos. Hier komt een zombie, Corpse Bride, tot leven en verklaart dat ze nu getrouwd zijn. Victor gaat met haar mee naarThe Land of the Death, terwijl zijn verloofde nog inThe Land of the Livingverblijft. Hij moet nu uitzoeken wie zijn ware liefde is voordat het te laat is.

7. Beetlejuice

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (39)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix VS, te huur bij Amazon Prime Video NL
Cast:Alec Baldwin, Geena Davis, Annie McEnroe, Michael Keaton, Jeffrey Jones, Catherine O’Hara, Winona Ryder

Barbara en Adam Maitland komen om bij een auto-ongeluk, maar komen terug als spoken. Wanneer hun huis wordt verkocht, proberen ze de nieuwe eigenaars bang te maken om er toch te blijven wonen. Dit is nog niet zo makkelijk als ze dachten en daarom roepen ze de hulp in van ‘Beetlejuice’, een spook dat zich tot een monster kan omtoveren. Hij heeft zo zijn eigen redenen om te helpen.

Om de Amerikaanse bibliotheek van Netflix te deblokkeren, gebruik je een VPN zoals Surfshark.

Stream Beetlejuice met Surfshark

8. Goosebumps (2015)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (40)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix NL, te huur via Amazon Prime NL
Cast:Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Ryan Lee, Amy Ryan, Jillian Bell, Halston Sage

Velen van ons zijn opgegroeid met boeken uit de Kippenvel-serie. Er is van deze reeks niet alleen een serie gemaakt; er zijn ook verfilmingen. Deze mogen bij een avondje Halloween met de kids niet ontbreken. Wij raden de film uit 2015 aan.

Zach Cooper en zijn moeder verhuizen naar het platteland. Hier leert Zach R.L. Stine, de schrijver van de Kippenvel-boeken, kennen. Het blijkt dat alle monsters in de Kippenvel-wereld echt bestaan en dat de schrijver ze opsluit in zijn boeken. Maar dan laat Zach er per ongeluk eentje vrij in de echte wereld.

9. Halloweentown

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (41)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus NL, te huur bij Amazon Prime Video NL
Cast:Debbie Reynolds, Kimberly J. Brown, Judith Hoag, Joey Zimmerman, Emily Roeske, Phillip Van Dyke

De kinderfilmreeks bestaat uit vier films, waarvan Halloweentown uit 1998 de eerste is. Tot 2006 verschijnen de sequels.

In de eerste film komt oma Aggie Cromwell op bezoek bij haar kleinkinderen. Ze vertelt dat zij en haar dochter heksen zijn. Ook de kinderen blijken magie te bezitten. De laatste avond van het bezoek vertelt oma Aggie over Halloweentown. Wanneer Aggie vertrekt, volgen de kinderen haar en komen ze erachter dat Halloweentown echt bestaat.

10. Frankenweenie

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (42)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus NL, te huur bij Amazon Prime Video NL
Cast:Catherine O’Hara, Martin Short, Martin Landau, Charlie Tahan, Atticus Shaffer, Winona Ryder, Robert Capron

In deze animatie van Tim Burton volgen we het leven van het kind Victor Frankenstein en zijn geliefde Bull Terriër Sparky. Op een noodlottige dag wordt Sparky aangereden door een auto, maar Victor geeft niet op. Geïnspireerd door lessen over elektriciteit op school, wekt hij zijn dode hond terug tot leven. Maar dan ontsnapt de viervoeter met alle gevolgen van dien.

11. The Haunted Mansion (2003)

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (43)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus NL, te huur bij Amazon Prime Video NL
Cast:Eddie Murphy, Terence Stamp, Nathaniel Parker, Marsha Thomason, Jennifer Tilly, Wallace Shawn

Makelaar en workaholic Jim Evers gaat met zijn gezin eindelijk een weekendje weg. Of ja, hij gaat een huis bekijken om te verkopen en vertelt zijn gezin dat het een vakantie is. Het huis blijkt van een geest te zijn wiens vrouw precies op de vrouw van Jim lijkt. Om naar het hiernamaals te gaan, wil de geest met Jims vrouw trouwen. De makelaar zet nu alles op alles om deze vloek te verbreken.

12. Wendell and Wild

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (44)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix NL
Cast:Lyric Ross, Keegan-Michael Key, Jordan Peele

Dit is een mooie stop-motionfilm van regisseur Henry Selick. Twee demonenbroertjes schakelen de hulp in van de 13-jarige Kat Elliot om hen naar het land van de levenden te roepen. De Netflix Original belooft plezier voor het hele gezin met een donker randje.

13. Edward Scissorhands

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (45)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus NL, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Johnny Depp, Winona Ryder, Anthony Michael Hall, Dianne Wiest, Kathy Baker, Alan Arkin, Vincent Price

Edward is gemaakt door een uitvinder. De uitvinder stierf echter voordat hij zijn creatie kon afmaken, waardoor Edward scharen als handen heeft. Jaren later vindt Peg Boggs hem in een verlaten landhuis. Ze neemt hem mee naar haar huis, waar hij zich aanpast aan het gewone leven. Niet iedereen in de wijk is echter blij met zo’n ‘monster’ in de buurt.

14. Muppets Haunted Mansion

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (46)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus NL
Cast:Will Arnett, Yvette Nicole Brown, Darren Criss, Taraji P. Henson

Dit jaar besluiten Gonzo en Pepé niet naar het jaarlijkse Halloweenfeest van de Muppets te gaan. Ze gaan in plaats daarvan naar het landhuis waar goochelaar MacGuffin precies honderd jaar geleden verdween. Hier staat hen een spannende uitdaging te wachten. Als ze niet voor zonsopkomst uit het huis weten te ontsnappen, zullen ze voor altijd opgesloten blijven.

15. Casper

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (47)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Netflix VS, te huur via Amazon Prime VS
Cast:Malachi Pearson, Christina Ricci, Bill Pullman, Cathy Moriarty, Eric Idle, Joe Nipote, Joe Alaskey, Brad Garrett

Een wrede dame erft een groot landhuis van haar overleden vader. Hier wonen echter vier spoken, onder wie het vriendelijke spookje Casper. De dame probeert van de spoken af te komen, maar dit lukt niet. Uiteindelijk huurt ze dr. James Harvey en zijn dochter Kat in, die juist spoken willen helpen door te reizen naar het hiernamaals. Zijn dit de vrienden die Casper zo graag wil hebben?

Casper kun je alleen kijken als je een Amerikaans IP-adres hebt. Met Surfshark kun je dat echter eenvoudig regelen.

Stream Casper met Surfshark

Honourable mention: The Nightmare Before Christmas

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (48)
SpecificatiesToelichting
Streamingservice:Disney Plus NL, te huur via Amazon Prime Video NL
Cast:Chris Sarandon, Catherine O’Hara, William Hickey, Glenn Shadix, Ken Page, Ed Ivory, Paul Reubens

Deze bekende stop-motion-animatie van de regisseur Tim Burton is leuk voor het hele gezin. Je kunt deze film over Jack Skeleton die eens een ander feest wil organiseren niet alleen met Halloween kijken, maar ook met Kerstmis. Daarom staat The Nightmare Before Christmas ook in onze lijst van beste kerstklassiekers aller tijden.

Verder griezelen

Alle films in deze lijst van beste Halloween-films kijken houdt je waarschijnlijk een paar dagen bezig. Heb je alles al gezien, maar wil je meer zien? Wees dan niet getreurd. Je kunt je nog veel langer vermaken met de beste horrorfilms.

Er is zelfs een streamingdienst die speciaal gemaakt is voor de horrorfans onder ons: Shudder. Hier kijk je bijvoorbeeld de Shudder Original Bleed with Me. In deze psychologische horror volg je een vrouw die ervan overtuigd raakt dat haar vriend haar drogeert en haar bloed steelt.

Verder hebben we ook nog aanraders voor horrorseries, zoals The Walking Dead.

Ben je benieuwd naar de beste films aller tijden? Bekijk dan ons lijstje met de beste films.

Veelgestelde vragen over de beste Halloween-films

Heb je een vraag over films om te kijken tijdens Halloween? Check dan onze FAQ.

Welke Halloween-film is de beste?

De eerste film van de Halloween-franchise uit 1978 is waarschijnlijk toch echt de beste. Helaas is deze niet te zien op een Nederlandse streamingservice. Wel staat de film op de Britse Netflix. Met een VPN kun je ook vanuit Nederland hiernaar kijken.

Waar kan ik Halloween kijken?

De eerste Halloween-film uit 1978 is te zien op Netflix UK. Om toegang te krijgen tot deze Netflixbibliotheek heb je een Brits IP-adres nodig.

Waar gaat de film Halloween over?

In Halloween (1978) zie je hoe de zesjarige Michael Myers zijn zusje vermoord. Na een opsluiting van 15 jaar gaat hij terug naar zijn geboortedorp om daar tijdens Halloween meer mensen te vermoorden. Het is volgens ons een van de beste Halloween-films.

Waar kan ik Halloween Kills kijken?

Halloween Kills wordt in Nederland aangeboden door Amazon Prime Video en KPN TV. Voor de andere films uit de Halloween-reeks heb je mogelijk een VPN nodig.

Wat is een goede kinderfilm met Halloween?

Een echte aanrader om met je kinderen te kijken tijdens Halloween is Hocus Pocus en het vervolg Hocus Pocus 2. Dit belooft niet alleen een mooie avond griezelen voor je kinderen, maar ook de nodige nostalgie voor jezelf.

De Hocus Pocus-films kijk je gemakkelijk op Disney Plus.

Waar kan ik Friday the 13th kijken?

De remake van Friday the 13th uit 2009 kun je huren via Amazon Prime Video of streamen via SkyShowtime. Ook andere films uit de franchise kun je hier kijken.

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (49)

Tamara van Seggelen

Techredacteur

Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in wetgeving rondom de balans tussen privacy en vrijheid online. Ook is ze zeer geïnteresseerd in de technische aspecten van computers en het internet, zoals de werking van internetprotocollen.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (50)

Top 10 beste miniseries op Netflix in 2024

25 juni 2024

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (51)

De 10 beste Nederlandse series op NPO Start en Plus

17 juni 2024

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (52)

Top 10 beste Britse series op Netflix in 2024

25 juni 2024

De 30 beste Halloween-films om bij te griezelen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 5516

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.